Stijlvoorbeelden basgitaar (met audio bestanden)


  ➽ AUDIO  Openen Pop-Up venster met audiobestanden
Introductie stijlvoorbeelden & audio pop-up vensterJe weet dat er heel veel verschillende muziekstijlen zijn, eigenlijk meer dan je ooit zullen kunnen leren. In dit website-onderdeel geven we je de gelegenheid om korte voorbeeldstukjes te leren in verschillende speelstijlen, variërend vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw, tot aan hedendaags modern spel. Ieder voorbeeld is genummerd, en van ieder voorbeeld hebben we een audiofile ter beschikking.
De audiofiles openen in een apart venster/aparte tab in je browser. Daardoor kun je de de voorbeelden permanent in beeld houden. Je kunt het aparte venster voor de audiobestanden bij de voorbeelden naast het venster met de tabulatuur zetten. Dat maakt het beluisteren en bestuderen van het voorbeeld dat je wilt leren, een stukje gemakkelijker.

In het menu hierboven kun je het Pop-Up venster met de bijbehorende audiobestanden openen. Klik daarna op de "Afspelen" ("Play") knop van het stijlvoorbeeld dat je wilt beluisteren.

We verontschuldigen ons overigens voor de hier en daar mindere kwaliteit van de tabulatuur van de stijlvoorbeelden. Veel van de stijlvoorbeelden zijn ontleend aan bijzonder oude literatuur (papieren versies, 30 jaar of ouder), en dat betekent dat de (scan)kwaliteit nog wel eens te wensen overlaat. We denken echter dat de tabulaturen nog steeds goed te lezen zijn, en dat je deze prima kunt gebruiken.160 voorbeelden in 30 stijlen

Als aanvulling op de theorie van dit website-onderdeel raden we je aan om naar het deel "Programma's & Downloads" te navigeren. Je vindt daar een grote hoeveelheid online en offline applicaties die je verder helpen met het uitdiepen van de theorie, en je ondersteunen bij het verder professionaliseren van je muziekkennis en je gitaarspel.bronnen: The Encyclopedia of Bass Riffs van: Josquin des Pres & Todd Byrne (2003). Uitgeverij Mel Bay Publications, Inc.